Duurzaamheid

Gebruik van grondstoffen

Het groeiende milieuprobleem is een ontwikkeling waar we met Studio Cutting Edge NIET aan willen bijdragen. Eén van de grootste problemen is het gebruik van grondstoffen die niet onuitputtelijk zijn. Veel branches maken nog geen gebruik van circulaire producten en daardoor wordt het milieu aangetast. Door het gebruik van deze materialen zijn het voornamelijk de zaken zoals: C02 uitstoot, plastic soup en vervuiling van natuur die schadelijk zijn. Als de productie op deze manier doorgaat zullen we in de nabije toekomst te maken krijgen met de gevolgen van deze vervuiling.

Onze 80% regel

Bij Studio Cutting Edge willen wij op onze manier bijdragen aan het verbeteren van productieprocessen. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen willen wij er voor zorgen dat we geen nieuwe grondstoffen hoeven aan te spreken en daarmee de plastic soup kunnen verminderen. Al onze huidige projecten zijn voldaan met het gebruik van oude grondstoffen die we van afval omzetten tot nieuwe producten. Wij nesten de ontwerpen (nesten=uitlijnen op de plaat) zo efficiënt mogelijk zodat er zo min mogelijk materiaal verloren gaat. Wij hebben verschillende materialen op voorraad, zie onze materialen pagina. Wij streven er naar om 80% van duurzaam plaatmateriaal te maken. Dat betekent of uit hernieuwbare grondstoffen, uit restmateriaal of uit gerecycled materiaal.

Wat willen we beteken voor onze klanten?

Lasersnijden met een kritische ontwerpers blik. Als talentvolle ontwerpers kijken wij met een technische , esthetische, ergonomische en duurzame blik naar vraagstukken en opdrachten op het gebied van productontwikkeling en realisatie. Wij spreken de ambitie uit dat een product volledig duurzaam kan worden geproduceerd. Met Studio Cutting Edge zijn we trots dat we ons hierin kunnen onderscheiden.